Linda Pieters

'Create the crack where the light gets in.' Dat is wat Linda drijft, in het begeleiden van zowel teams, groepen alsook individuen. Zij werkt vanuit het diepe geloof dat er zonder enige uitzondering wijsheid en potentie in ieder van ons zit, maar dat er door allerlei redenen zaken overheen zijn komen te liggen waardoor dat ontoegankelijk is geworden. Met allerlei gedoe tot gevolg. ‘Ik los het niet op, maar breng het aan het licht op basis van wat ik zie, voel en ervaar’. Wanneer die eigen kracht en essentie vervolgens weer ervaren wordt, is het weer vrij gemaakt. En kan een team, groep of individu daadwerkelijk weer ‘op eigen kracht’ verder.

Eigenlijk doe ik in mijn werk niets anders dan waar ik zelf al gegaan ben.

Ik was altijd al intuïtief van aard, erg gevoelig voor de ‘state of being’ van een groep of individu. De energie ervan, de spanningen en emoties. Van huis uit, ingegeven door mijn eigen vroege jeugd. Die basis heeft zich voortgezet in de jaren daarna. Heb er - gedreven door nieuwsgierigheid - een hoop kennis aan toegevoegd. Veel studies, opleidingen en trainingen op dit vlak. Nog steeds. Vind het heerlijk om elke keer weer te leren en geïnspireerd te worden.

Inmiddels kan ik zeggen dat die intuïtie de echte bron is in mijzelf, dat dat is waar het eigenlijk om gaat. Daar zit de kern van het verhaal. Dat wat ik aan kennis en levenservaring heb opgebouwd is een prachtige en vaak helpende toevoeging daarin, zoals bv inzichten uit Deep Democracy, CoResolve, Systemisch Werk en Transactionele Analyse. Mooi te bemerken dat dat een steeds krachtiger samenspel wordt.

Vroeger kon ik groepen nog wel spannend vinden, tegenwoordig vind ik ‘t alleen maar waanzinnig fascinerend. Het boeit me om het samenspel te zien, waar ik potentie kan voelen, en waar ‘t ook nog stokt of vastraakt. Bereid zijn dat te onderzoeken met elkaar, de vinger op de soms zere plek te leggen, vraagt lef. Als het daarmee dan weer vol gaat stromen, vaak met een veel krachtigere en diepere verbinding onderling dan daarvoor, vind ik in wat ik doe het mooist wat er is.